Ouders

Iemand zei ooit heel mooi: "pap ik heb autisme, geen automatisme".

Dit omvat gelijk de kern van de autisme problematiek, typeert ook gelijk de werkwijze van aumazorg in begeleiding van mensen met autisme. Wij gaan uit van wat ze al kunnen en vaak is dat heel veel. De vaardigheden die iemand al heeft gebruiken wij als basis om nieuwe vaardigheden te trainen. Juist omdat het autisme betreft is herhaling van cruciaal belang. 

 

Aumazorg biedt begeleiding aan kinderen, jong volwassenen en volwassenen. In de leeftijd van 5 t/m 65 jaar, met een psychiatrische stoornis. Hierbij hanteren wij geen IQ grens. De begeleiding richt zich op de hulpvraag van de cliënt. Wij gaan naar aanleiding van een persoonlijk gesprek met u een concreet begeleidingsplan opstellen.

Een paar voorbeelden uit de praktijk 

 

Hulpvraag

Mijn kind belt me om de haverklap op omdat hij hulp nodig heeft.

Mijn kind raakt snel in conflict en heeft mij nodig om dit op te lossen.

Mijn kind is zo onzeker en kan daardoor alleen functioneren met de hulp van volwassenen.  

 

De begeleiding 

We gaan dan samen met u kijken hoe uw kind structuur afhankelijk kan worden. Hierdoor kan uw kind zelfstandiger leren functioneren.

Veel kinderen met autisme zijn vluchtig wanneer hun motivatie niet op de juiste wijze geprikkeld wordt. Door samen na te gaan wat hij/zij echt leuk vind kan hij/zij zich vaker leren focussen. Door een betere focus zal hij/zij sneller en makkelijker en zelfstandiger kunnen functioneren op school, thuis en op het werk.

Hulpvraag

Help, mijn kind is steeds het overzicht kwijt. Ik heb al duizenden lijstjes gemaakt maar niets lijkt te werken.

De begeleiding

Structuur aanbrengen is niet enkel een lijstje. Het is kijken hoe je kind denkt en aansluiten bij zijn denken. Vanuit die denkwijze kunnen we samen met uw kind een planning maken die bij hem/haar past. Hierbij is het nodig dat vaardigheden ingetraind worden.

 

 

 

 

 

 

Oudercursus

Dit is een praktische oudercursus met handvatten die aansluiten op de dagelijkse praktijk. U ervaart, dat het samen bespreken van een andere manier van kijken naar uw gezinssituatie, een nieuw licht werpt op de kijk en aanpak van uw dagelijks handelen. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op maandagavond.