Logeerhuizen Aumazorg

Je kind wil graag spelen met andere kinderen. Als ouder is het fijn om eens in de maand bij te kunnen tanken. Omdat het niet voor ieder kind mogelijk is om zomaar ergens te logeren bieden wij een gezellige plek om te logeren. Heeft jouw kind structuur nodig en behoefte aan een warme sociale omgeving dan past onze logeerplek vast bij jullie kind. Al sinds 2004 bieden wij een gezellige logeerplek aan kinderen. Kinderen komen hier met plezier. We doen leuke dingen samen en oefenen om makkelijker met andere kinderen om te gaan. We hebben veel aandacht en tijd voor de kinderen. Elke zaterdag doen we een leuke activiteit samen en verder worden er spelletjes gedaan en is er natuurlijk tijd om samen te gamen.

Activiteiten

Veel kinderen hebben moeite met het bedenken van een andere activiteit dan datgene waar een beeldscherm bij nodig is. In het weekend bieden wij verschillende activiteiten aan. We zien vaak leuke ontwikkelingen plaatsvinden. Zo zijn onze groepen erg sociaal en houden de kinderen rekening met wat iemand kan. In het weekend stimuleren wij erg de sociale kant van spel en omgaan met elkaar. Zo leerde Peter die niet tegen zijn verlies kon om te gaan met verliezen. Johan werd erg snel boos en hij leerde om eerst even af te koelen en het dan samen met begeleiding en de andere deelnemer de situatie uit te praten.

Samen ontwikkelen

Het is leuk om te zien dat in het kader van samen dingen doen er veel ontwikkelingen plaatsvinden. Zo leren ze om een simpele taak uit te voeren. Ze zijn trost wanneer ze een succes ervaring hebben. Kilan vond het bijvoorbeeld maar stom om iets schoon te maken of op te ruimen. Dat was voor meisjes. Doordat Kilan zag dat iedereen en niemand uitgezonderd meehielp pakte hij ook een taak op. Hij kreeg een groot compliment hij straalde van oor tot oor en stond de volgende dag als eerste op om te helpen.

Kleine groepjes en samen leren

Doordat we maar kleine groepjes hebben 4 tot 5 kinderen met een vaste begeleider is het een soort van klein gezinnetje. Er wordt veel tijd en aandacht gestoken in het gezamenlijk eten. Zo eten we in Katwijk op vrijdag elke vrijdag patat. Dat is duidelijk en voorspelbaar. Op zaterdag mag de groep zelf kiezen wat ze gaan eten. De ingrediënten presenteren we naast elkaar, zodat iedereen datgene kan eten wat hij of zij lekker vindt. Op proeven van iets wat nieuw is staat een ultieme beloning. Leuk is het om te zien dat kinderen die alleen kale rijst of kale macaroni eten steeds vaker iets nieuws proberen. Toen Koert en Olivia zondag vertrokken, vertelde beiden dat ze hier zoveel hadden leren eten. Olivia vertelde met een grote grijns dat het haar ouders nog niet gelukt was, en haar ouders, de moed al lang hadden opgegeven.

Beeldverslag

Als ouder kennen jullie je kind het allerbeste. Het contact met jullie als ouders vinden wij erg belangrijk. We sturen tijdens het weekend een fotoverslag van de dingen die jullie kinderen doen. Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Ouders zeggen: “Het is zo fijn om foto’s te hebben. Als wij Matthijs vragen hoe zijn weekend was bromt hij iets van goed en dan weten we nog niets.” Nu kunnen wij door middel van de foto’s hem laten vertellen over de dingen die er in het weekend gebeurd zijn.

Brusjes

Broertjes en Zusjes worden vaak de brusjes genoemd. Als brusje heb je het thuis niet altijd makkelijk. Er zijn veel brusjes die hun beklag deden bij hun ouders. Dat klonk als volgt: “Waarom moet je autisme hebben om te kunnen logeren?” “Ik vind het niet eerlijk dat Marieke altijd weg mag, zij doet altijd de leuke dingen.” Een ouder zij: “Mijn kinderen staan allemaal onder druk door het ene kind in ons gezin wat extra aandacht nodig heeft. Kunnen jullie hun niet eens in het zonnetje zetten?” Hierdoor zijn onze brusjes weekenden ontstaan. Er is dan de mogelijkheid voor broertjes en zusjes om mee te gaan. We hebben extra tijd en ruimte voor hun en gaan met ze in gesprek over hoe het is om een brusje te zijn. Reactie van een brusje: “Ik was altijd wel jaloers op Sem. Hij deed altijd leuke dingen en thuis was ie vaak gemeen. Tijdens de weekenden leerde ik dat ik niet de enige was met die gevoelens. Inmiddels ben ik ouder en begrijp ik het wel maar deze weekenden waren zo waardevol omdat ik hier leerde dat ik niet alleen was. Ik hoefde mij niet langer schuldig te voelen.”

Logeeropvang Katwijk aan Zee:

www.molecaten.nl/noordduinen

Logeeropvang Zeewolde:

www.bijhetbos.nl

Aumazorg

Telefonische bereikbaarheid:
Dagelijks van 09.00 uur tot 22.00 uur.

info@aumazorg.nl
0320 – 841 277

Bezoek Adres
Schepenen 9 (5de etage)
8232 DB Lelystad

Postadres:
Karveel 1235, 8231 AR Lelystad

Stel uw vraag